Het nieuwe avontuur dat Nicholas en Davine aangaan, maakt de cirkel van hun culinaire carrière rond. “Voor mezelf link ik het pand van Lucie & Jimmy aan ‘Mijn Restaurant’, een programma waar ik heel graag naar keek en ook wel de passie voor de gastronomie heeft aangewakkerd”, vertelt Nicholas. “Zo is de droom ontstaan om ooit een eigen restaurant te openen.”
Voor Davine, die de keuken zal runnen, is de link nog dichterbij. “Tijdens haar opleiding in Ter Duinen werkte ze in het weekend in de keuken bij Lucie & Jimmy”, weet haar partner. “Nadien werd het zelfs haar eerste job.” En ook het pand op zich roept goede herinneringen op. “Lucie & Jimmy was een algemeen begrip in Tongeren, dus doet het ons plezier om het gebouw -na een tijd van leegstand- nieuw leven in te kunnen blazen.”
Huiskamergevoel
“We kiezen voor een kleinschalig concept omdat we echt wel een huiselijke sfeer willen nastreven. Het restaurant heet natuurlijk Hēdonē, maar de insteek is eerder dat gasten na verloop van tijd zeggen: ‘gaan we nog eens eten bij Davine en Nicholas’. Net omdat we dat huiselijke, spontane karakter wensen te bereiken, kiezen we om zonder personeel te werken. Het is zoals gaan eten bij vrienden, want bij hen thuis staat er ook geen chef en sommelier klaar, maar gewoon mensen die vertrouwd aanvoelen.”
Geen sterallures
“Het is niet onze bedoeling om te streven naar die allerhoogste niveaus van de gastronomie”, aldus nog de chef-kok. “We willen een ervaring geven die we in de eerste plaats zelf graag zouden ontvangen. Voornamelijk om onszelf te zijn, te maken wat we zelf lekker vinden, met producten waar we trots op mogen zijn en waar we achter staan. Als we dan terugkijken naar onze ervaring, is het zeker niet de bedoeling om de grote sterrenchefs te gaan kopiëren, maar het geeft natuurlijk wel veel inspiratie om zelf iets neer te zetten. En de eerdere ervaringen zijn uiteraard ook een godsgeschenk om te leren werken met nieuwe technieken, om smaakcombinaties te ontdekken, exclusieve producten te leren kennen, enzovoort.”
Pampering
“Hēdonē draait niet per se om één specifieke sterkte, het moet een totaalervaring zijn”, aldus nog de chef. “Het plaatje moet kloppen: het culinaire, de sfeer, de service, het interieur… Verwennerij, zeg maar. Wie houdt er niet van een streepje luxe en pampering als je op restaurant gaat? Wel, daar zorgen wij voor: het maximaliseren van het goede, lekkere en bourgondische in je leven. Dat is waar Hēdonē voor staat.”
Nicholas en Davine leggen op dit moment de laatste hand aan het interieur. “We hebben nagenoeg alles zelf gedaan, na de uren”, klinkt het. “Vandaar dat het ongeveer een jaar heeft geduurd. Maar nu zijn we dus bijna klaar en kunnen de boekingen starten. De eerste service wordt gedraaid op 22 april. Een droom die uitkomt. We zijn er helemaal klaar voor!”