Nieuws Limburg Chevron neemt Neste Oil in Beringen over

Chevron neemt Neste Oil in Beringen over

Chevron neemt Neste Oil in Beringen over

Chevron Phillips Chemical Company kondigt de overname aan van Neste Oil in Beringen. Hoewel beide ondernemingen multinationals zijn uit respectievelijk de VS en Finland, ontstaat op deze manier ook een grote Limburgse fusie. Chevron Phillips stelt in Tessenderlo 106 mensen tewerk en haalt daar een omzet van 98 miljoen euro, terwijl Neste Oil in Beringen met 66 mensen zo’n 57 miljoen inkomsten genereert.

“We zijn opgetogen over deze overname omdat het voor ons een enige gelegenheid is,” zegt Dennis Holtermann, general manager van de betreffende divisie bij Chevron Phillips Chemical. “Door deze plant in Beringen aan ons huidig areaal toe te voegen, zullen we in staat zijn om de vraag naar polyalphaolefinen (PAO’s) beter te kunnen beantwoorden.” Deze PAO’s worden onder meer gebruikt om hoogwaardige smeermiddelen te maken.

Verwacht wordt dat deze overname binnen enkele maanden zal afgerond zijn na het bekomen van de wettelijke goedkeuringen en afhandeling van andere gebruikelijke voorwaarden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.