Nieuws Limburg China koopt steeds meer in Limburg

China koopt steeds meer in Limburg

China koopt steeds meer in Limburg

Limburgse ondernemingen exporteren steeds meer van hun goederen naar verre bestemmingen als China, India en Rusland. In 2011 werd een nieuw record opgetekend, met een toename van 10 procent. De goederenwaarde nam zelfs toe met 35 procent, zo blijkt uit de cijfers van de verre export, die Voka Limburg bekendmaakte.

Voka staat in voor het uitreiken van de zogenaamde Certificaten van Oorsprong, die vooral worden gebruikt om naar verre landen te exporteren. Vandaar dat ze ook een indicatie geven van de hoeveelheid en de bestemming van de goederen die de bedrijven leveren. In Limburg werden er in 2011 16.136 certificaten uitgereikt, wat bijna 10 procent meer is dan het jaar voordien. Dit cijfer is de laatste 5 jaar telkens toegenomen. Ook de waarde van de zendingen voor verre export is gestegen. In vergelijking met 2010 nam deze zelfs toe met 35 procent, tot 750 miljoen euro. Het hoeft geen betoog dat deze verre export een erg gunstige invloed heeft op het beperken van de schade die door de algemene economische crisis werd veroorzaakt.

China is buiten de Europese Unie de grootste afnemer van Limburgse exportgoederen (13,5 pct). Daarmee komt het land voor de Verenigde Arabische Emiraten (10,8 pct), dat in 2010 nog de lijst aanvoerde. Rusland is de derde voornaamste bestemming, dat stabiel blijft rond de 10 pct van de verre export. Nieuw in de top 10 zijn Taiwan (3,7 pct) en de Verenigde Staten (3 pct).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.