Nieuws Limburg Chinezen gaan slapen op Limburgse matrassen

Chinezen gaan slapen op Limburgse matrassen

Chinezen gaan slapen op Limburgse matrassen

Tijdens de jaarlijkse meubelbeurs van Shanghai heeft Veldeman Bedding uit Opglabbeek een erg belangrijke licentie-overeenkomst afgesloten met één van de grootste matrassenfabrikanten van China. De Chinese firma AIDI, met vestigingen in Shenzen, Shangai en Peking, koos na een lange zoektocht, voor Veldeman als Europese partner. Het contract is in de eerste fase goed voor een omzet van 6 miljoen per jaar.

“Het akkoord houdt in dat zij het merk Velda in heel Azië in de markt gaan zetten”, vertelt Marc Veldeman, CEO van het Opglabbeekse bedrijf. “Bovendien gaan we knowhow en marketing uitwisselen.” De keuze voor Veldeman Bedding komt door de familiale achtergrond en het sociale engagement, die overeenkomen met de waarden van de Chinese partner.

Beide partijen hebben zich verbonden om in eerste fase een jaarlijkse omzet te realiseren van 6 miljoen euro. Na 5 jaar zou dit moeten stijgen naar 10 miljoen. Veldeman zal -naast knowhow- ook halfafgewerkte producten versturen naar China, wat ten goede komt aan de Opglabbeekse activiteit.

Op ongeveer hetzelfde moment werd trouwens in Londen een gelijkaardig akkoord bereikt met een Britse partner. “Ook die zal ook onder de merknaam Velda de Engelse markt bewerken”, zegt Marc Veldeman. “Net als in China bieden we hen kennis, marketing en hoog-technologische onderdelen aan vanuit Opglabbeek. Deze stap werd uiteraard uitgelokt door de Brexit, met de daling van het Engelse Pond als gevolg.” Ook hier is de partner een familiebedrijf met dezelfde filosofie als Veldeman Bedding.

Veldeman Group haalt een geconsolideerde omzet van 106 miljoen met 555 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.