Nieuws Limburg Chinezen komen technologie shoppen in Genk

Chinezen komen technologie shoppen in Genk

Chinezen komen technologie shoppen in Genk

EnergyVille, weldra gevestigd op het voormalige mijnterrein van Waterschei (Thor Park), heeft een samenwerking afgesloten met de grootste fabrikant ter wereld van locomotieven en rollend materieel. Meer specifiek gaan onze onderzoekers energiebesparende technologiëen ontwikkelen voor een dochteronderneming van het Chinese CNR.

china energieBeijing DongFeng Locomotive Electrical Factory heet deze dochteronderneming. Ze zijn overal ter wereld op zoek naar technologie om hun machines energiezuiniger te maken. Vooral de loodzware vrachtwagens die ze produceren om te gebruiken bij de mijnbouw (> 400 ton), moeten minder gaan verbruiken. Het is voor de ontwikkeling van deze toepassing dat de Chinezen gekozen hebben voor EnergyVille. Dit is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde wetenschappers van de KULeuven, VITO en imec. Het consortium gaat zich vestigen op het Thor Park om vooral de expertise op het vlak van energieopslag bij mobiele toepassingen verder uit te bouwen.

Als het pilootproject met de zware vrachtwagens een succes wordt, zal EnergyVille de Chinezen tevens bijstaan in de bouw van een fabriek voor energieopslagsystemen, en bij de integratie van energieopslag in andere toepassingen, zoals treinen en kranen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.