Nieuws Limburg Chinezen nemen Genkse drukkerij Illochroma over

Chinezen nemen Genkse drukkerij Illochroma over

Chinezen nemen Genkse drukkerij Illochroma over

Het drukkerijbedrijf Illochroma in Genk, waar voornamelijk etiketten worden gedrukt, is in handen gekomen van de Chinese maatschappij Haoneng. Net zoals in Genk maken de Chinezen voornamelijk etiketten voor bierflesjes en andere dranken. Beide bedrijven werkten al langer samen. De Chinezen willen nu een doorstart maken, nadat de Franse groep Green Recovery er de brui aan had gegeven. De Poolse vestiging van de groep is al failliet, terwijl afdelingen in Genk en Croix (Frankrijk) onder gerechtelijk akkoord werken. Om het bedrijf opnieuw op de rails te krijgen, is dus een behoorlijke kapitaalinjectie nodig.

Het is echter niet duidelijk of de overnemer wel degelijk de grote Haoneng Group is, dan wel een kleinere dochteronderneming die het allicht met veel minder kapitaal zal moeten stellen. Er werd op het adres aan de Woudstraat in Genk alvast een nieuwe nv opgericht onder de naam Illochroma Haoneng Europe, vertegenwoordigd door 2 Chinese privépersonen. Bij het Brusselse advocatenkantoor dat gemachtigd is om namens de nieuwe vennootschap de administratieve formaliteiten te ondertekenen, kon men alvast geen verdere uitleg verschaffen.

Bij Illochroma werken nog zo’n 50 mensen. De operationele leiding is voorlopig in handen van de technisch verantwoordelijke.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.