Nieuws Limburg Chinezen wachten op Haspengouwse peren

Chinezen wachten op Haspengouwse peren

Chinezen wachten op Haspengouwse peren

Volgende week worden in Haspengouw de eerste Conférence-peren van de nieuwe oogst geplukt. Meteen ook het signaal voor de Belgische Fruitveiling in Sint-Truiden om de export naar China, die vorig seizoen voor het eerst succesvol gebeurde, opnieuw op te starten.

Na een traject van 4 jaar, waarin tal van certificaten en vergunningen moesten bekomen worden, kon de Belgische Fruitveiling (BFV) een aantal maanden geleden voor het eerst de export van Conférence-peren naar China opstarten (zie filmpje hier). “We zijn door de trage administratie pas tegen het einde van het seizoen kunnen starten met leveringen, maar hebben uiteindelijk toch 22 containers van 20 ton naar ginds verscheept,” zegt Marc Evrard, Manager Business Development bij de BFV. “De 5 grootste warenhuizen hebben onze producten gekocht. Ze waren zeer tevreden over de kwaliteit, de presentatie en de prijs.”

Alle factoren zijn dus aanwezig om een vervolg te breien aan dit succesverhaal. “Inderdaad, eind augustus, begin september starten we de export naar China terug op. We hebben daarvoor onze eigen mensen ter plaatse. Het is in de eerste plaats de bedoeling om de constante kwaliteit van de leveringen door te trekken, en pas nadien om de volumes geleidelijk op te drijven. Dit zowel bij de winkelketens die ons nu kennen, als in andere steden.”

De BFV heeft voorlopig alleen een erkenning voor de uitvoer van peren. “Er bestaat in China ook interesse voor andere fruitsoorten, maar het is voorbarig om te stellen dat we die ginds ook zullen gaan leveren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.