Nieuws Limburg Christa Jouck: “Ik hou van de Nederlanders hun duidelijkheid”

Christa Jouck: “Ik hou van de Nederlanders hun duidelijkheid”

Christa Jouck: “Ik hou van de Nederlanders hun duidelijkheid”

Op dinsdag 24 oktober verzamelen 500 ondernemers uit België en Nederland op de brug over het Albertkanaal in Kanne voor de grootste Euregionale speed business dating ooit. Christa Jouck (50) van Officenter doet zeker mee, overtuigd als ze is van zaken doen met onze noorderburen.

Aken, Eindhoven en Genk zijn de steden waar Christa Jouck en Koen Batsleer de volgende Officenters willen openen. “Wij zoeken momenteel naar gebouwen die een opportuniteit bieden”, zegt ze. Een extra vestiging in Nederland dus, waar Officenter sinds 2013 actief is met een gebouw in Maastricht. “Net zoals in onze andere vestigingen werken we hier met lokale investeerders, wat belangrijk is voor de verankering.”

Gepolst naar het grote verschil in zaken doen tussen Belgen en Nederlanders moet Christa Jouck niet lang nadenken. “Bij onze buren is er geen cultuur van ‘ons kent ons’. Regels zijn regels. Er bestaan evenmin achterpoortjes, zoals er in België zoveel zijn. Als gaat er volgens de letter. Bij het afsluiten van een contract lezen ze de algemene voorwaarden tot de laatste letter na. Het afsluiten van een contract duurt even, maar daar staat tegenover dat ze zich er ook aan houden, wat alles eenvoudig maakt. Ik merk ook dat zij onze manier van werken appreciëren. Alles verloopt heel open en transparant.”

Vergadercultuur

Een ander opvallend punt volgens Jouck is de vergadercultuur. “Ze praten over alles en halen bij vele zaken een consultant erbij. Dat duurt lang, maar je moet je erbij neerleggen. Er is in Nederland ook een dienst handhaving. Ik wist niet dat zoiets bestond. Zij komen controleren of alles via de letter van de wet uitgevoerd is. Maar nog eens, dat is duidelijk en ik vind dat heel positief”, verduidelijkt de algemeen directeur.

Officenter stelt vandaag 39 mensen tewerk en telt bijna 600 klanten.

Trouwens: Wie graag deelneemt aan de grote speeddating met Nederlandse en Belgische ondernemers tijdens Bruggen Bouwen op dinsdag 24 oktober op de brug van Kanne kan zich hier inschrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.