Nieuws Limburg Christa Jouck, Officenter: “Ik hou van de Nederlanders hun duidelijkheid”

Christa Jouck, Officenter: “Ik hou van de Nederlanders hun duidelijkheid”

Christa Jouck, Officenter: “Ik hou van de Nederlanders hun duidelijkheid”

Op dinsdag 24 oktober verzamelen 500 ondernemers uit België en Nederland op de brug over het Albertkanaal in Kanne voor de grootste Euregionale speed business dating ooit. Voor de deelnemers zijn er 15 dates met iemand van de andere kant van de grens voorzien. Christa Jouck (50) van Officenter is zo een ondernemer die meer dan overtuigd is van zaken doen met onze noorderburen. “Ik hou van de duidelijkheid in Nederland. Regels zijn regels”.

Het gaat goed met Officenter, de aanbieder van kantoorruimte en bijhorende diensten. Nadat het businesscenter in 2010 in Hasselt het levenslicht zag, zijn er vandaag al zeven vestigingen. En daar blijft het niet bij als het van Christa Jouck en haar vennoot Koen Batsleer afhangt. Naast Hasselt, Turnhout, Antwerpen, Maastricht, Leuven, Geel en Vilvoorde nemen ze nog andere steden zoals onder meer Aken, Eindhoven en Genk in het vizier. “Wij zoeken momenteel naar gebouwen die een opportuniteit bieden”, zegt de Hasseltse die 39 mensen werk verschaft en bijna 600 klanten telt.

Maastricht

Sinds 2013 is Officenter in Maastricht actief. “Het was niet eenvoudig, want we zijn er in volle crisistijd geopend. Inmiddels zitten wij er aan een bezettingsgraad van 90 % met veel trouwe klanten. Net zoals op onze andere vestigingen werken we hier met lokale investeerders wat belangrijk is voor de verankering”, stelt Christa Jouck. “De locatie vlak langs de Maas, met grote parking en gelegen aan het provinciehuis is een troef. Het is trouwens het Officenter dat het dichtste bij Hasselt ligt. Doordat onze klanten in al onze kantoren terecht kunnen, hebben ze nu ook een werkplek over de grens. Dat is een voordeel dat veel van onze klanten weten te appreciëren”.

Regels

Gepolst naar het grote verschil in zaken doen tussen Belgen en Nederlanders moet Christa Jouck niet lang nadenken. “Bij onze buren is er geen cultuur van ‘ons kent ons’. Regels zijn regels. Er bestaan evenmin achterpoortjes zoals er in België zoveel zijn. Alles gaat er volgens de letter. Bij het afsluiten van een contract lezen ze de algemene voorwaarden tot de laatste letter na. Dat afsluiten van een contract duurt even, maar daar staat tegenover dat ze zich er ook aan houden, wat alles eenvoudig maakt. Ik merk ook dat zij onze manier van werken appreciëren. Alles verloopt heel open en transparant.”

Vergadercultuur

Een ander opvallend punt volgens Jouck is de vergadercultuur. “Ze praten over alles en halen bij vele zaken een consultant erbij. Als ik in België een gebouw koop, vraag ik de brandweer om te kijken hoe ik zaken als brandveiligheid en de elektriciteit moet aanpakken. In Nederland komt de brandweer niet langs, maar moet ik zelf een consultant inschakelen. Zijn rapport moet vervolgens nog passeren langs de gemeente en de brandweer. Dat duurt lang, maar je moet je erbij neerleggen. Er is in Nederland ook een dienst handhaving. Ik wist niet dat zoiets bestond. Zij komen controleren of alles via de letter van de wet uitgevoerd is. Maar nog eens, dat is duidelijk en ik vind dat heel positief”, verduidelijkt de algemeen directeur. “Gebruik zeker die titel en niet gedelegeerd bestuurder. Die term kennen ze in Nederland niet. Waar je het soms niet verwacht is er spraakverwarring. Daar moet je voor opletten”, lacht Christa Jouck.

www.officenter.eu

Vergeet u niet in te schrijven voor de grootste Euregionale speed business dating. Doet het nu via deze link.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.