Nieuws Limburg Cindy Gorissen bij laatste 3 voor HR Manager van het Jaar

Cindy Gorissen bij laatste 3 voor HR Manager van het Jaar

Cindy Gorissen bij laatste 3 voor HR Manager van het Jaar

Op 22 maart weten we wie zich een jaar lang de beste HR Manager van België mag noemen. Onder de 3 overgebleven genomineerden vinden we één Limburgse terug: Cindy Gorissen van JBC. Zij heeft met succes in het bedrijf een programma opgezet waarbij prestaties worden opgevolgd en gestimuleerd op basis van veerkracht en positivisme.

Het is al voor de 29ste keer dat de award voor HR Manager of the Year zal worden uitgereikt. Organisator Peoplesphere gaat daarbij op zoek naar een HR Manager die het afgelopen jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd en daarmee tot voorbeeld kan dienen van collega’s. Vorig jaar ging de prijs naar Kristian Vandenhoudt van Atlas Copco (Wilrijk en Hoeselt).

Alvast een knalprestatie is de nominatie van Cindy Gorissen, die bij JBC en zusterbedrijf Mayerline het HR-beleid uittekent. In 2017 heeft ze een ambitieus project op poten gezet dat uitgaat van een aantal vernieuwende factoren. In de eerste plaats wordt er ingezet op het verhogen van de veerkracht bij de werknemers, waardoor ze meer gaan ‘stralen’. Een tweede aspect is de andere aanpak van de klassieke evaluaties. Bij JBC wordt nu uitgegaan van de talenten van iedere medewerker, wat niet wegneemt dat hij niet op zijn prestaties wordt beoordeeld. (zie eerder artikel hierover).

Dit komt ook terug in de organisatie van de eigen HR-afdeling: “Om het in de terminologie van onze klanten uit te drukken: de HR-afdeling van JBC wil de ‘Besties’ (Best Friends) van onze medewerkers zijn”, vertelt Cindy Gorissen. “Enerzijds zijn we een coach, een klankbord. Bij ons kan je je verhaal brengen, maar we zullen ook eerlijk spiegelen over wat we zien en je op deze manier laten leren. Anderzijds is het onze opdracht om de medewerker zich op ‘zijn best’ te laten voelen en een omgeving te creëren waar we zoveel mogelijk rekening houden met de succesvoorwaarden van onze mensen. Iemand die zich op zijn best voelt, performt het beste voor het bedrijf.”

Het grote publiek kan ook een stem uitbrengen op zijn favoriete HR Manager. Stemmen voor Cindy kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.