Nieuws Limburg Claeys investeert miljoen en ontvangt ambachtelijk label

Claeys investeert miljoen en ontvangt ambachtelijk label

Claeys investeert miljoen en ontvangt ambachtelijk label


Het Hasseltse Claeys, actief in tuinhoutconstructies, heeft afgelopen weekend een nieuwe toonzaal geopend. Het bedrijf werd bovendien recent bekroond met het label Handmade In Belgium (HIB), een onderscheiding waarmee Unizo authentieke kmo’s in de kijker plaatst.

Zaakvoerder Tom van Schaijk kijkt tevreden terug op de voorbije maanden. Daarin werd keihard gewerkt om de nieuwe toonzaal piekfijn in orde te hebben voor de openingsfestiviteiten. “We dompelen de bezoekers onder in een totale beleving, waarbij volledig afgewerkte en ingerichte bijgebouwen centraal staan. Dat spreekt uiteraard net iets meer aan dan de losse onderdelen.”

Sinds de overname in 2009 groeide het bedrijf elk jaar. “Bij die overname lag onze omzet rond de 700.000 euro, terwijl we vandaag 2 tot 2,5 miljoen euro ambiëren”, aldus van Schaijk. “Om ons groeiverhaal verder te zetten, investeerden we dan ook 950.000 euro in de aankoop van een nieuw terrein en de bouw van een toonzaal en schrijnwerkerij. Ons team groeide ook mee tot een negental medewerkers. Maar we blijven voortdurend op zoek naar nieuwe mensen.”

Het HIB-authenticiteitslabel dat Unizo zopas kwam afgeven, is voor Tom “de kroon op het werk”. Met HIB zet Unizo de makers van authentieke en ambachtelijke producten in de kijker. “Ik ben enorm trots op deze erkenning. Vakmanschap was, is en zal altijd belangrijk blijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.