Nieuws Limburg CLB heeft erkenning voor preventiedienst beet

CLB heeft erkenning voor preventiedienst beet

CLB heeft erkenning voor preventiedienst beet

Amper enkele maanden nadat de CLB Group uit Alken de oprichting aankondigde van een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, hebben zich al meer dan 1000 klanten aangemeld. “We hebben nu alle erkenningen officieel binnen, en mogen stellen dat deze nieuwe dienst nu al een echt schot in de roos is,” zegt commercieel directeur Peter Van Nuffel. “Het is meteen duidelijk dat we hiermee inspelen op een grote behoefte in de markt.”

Het was meer dan 40 jaar geleden dat er in ons land nog zo’n preventiedienst was opgericht, hoewel bedrijven met personeel wettelijk verplicht zijn om hierbij aan te sluiten. “Een goed functionerende, proactieve externe preventiedienst kan in een arbeidsconflict als bemiddelaar optreden en het oplossen nog voor het escaleert,” vertelt zaakvoerder Rohnny Peters. Daarnaast verleent CLB in deze dienst ook arbeidsgeneeskundige prestaties (zoals de medische onderzoeken, vaccinaties, toezicht op arbeidsplaatsen, metingen,…) een gamma aan bijkomende diensten, zoals onderzoeken in het kader van het rijgeschiktheidsattest, adviezen inzake veiligheid, ergonomie, arbeidshygiëne en psychosociale belasting, opleidingen zoals EHBO en rookstop.

De dienst wordt geleid door dokter Steve Bervoets die al tien jaar in de sector actief is. Hij krijgt bij de opstart al assistentie van 3 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.