Nieuws Limburg Cobelguard bouwt voor 4 miljoen in Tongeren

Cobelguard bouwt voor 4 miljoen in Tongeren

Cobelguard bouwt voor 4 miljoen in Tongeren

Door vlakbij de afrit van de autosnelweg E313 in Tongeren een nieuwe vestiging op te trekken van 4 miljoen euro, gaat geldtransporteur Cobelguard 30 nieuwe jobs creëren. De Tijd kreeg de primeur van het nieuws. Het huidige Cobelguard is niet te verwarren met de vroegere bewakingsfirma, want die tak (inclusief de 1.600 bewakingsagenten) werd in 2011 verkocht aan Securitas.

cobelguardHet zijn wel nog de oprichters van weleer, die na de overname van het failliete Brink’s, de draad als waardentransporteur hebben opgepikt. Cobelguard heeft volgens De Tijd zo’n 8 procent van de markt in handen, met klanten als BNP Paribas Fortis, AXA, ING en Sodexo. De rest van het geldtransport wordt in ons land verzorgd door de Britse multinational G4S. (Lees: G-Force)

Aangezien Cobelguard -na de vestigingen in Gent en Laken- nu een Limburgs bedrijf wordt, stond de deur open voor de inbreng van Limburgs kapitaal. Meer concreet heeft investeringsmaatschappij LRM een aandelenpakket gekocht van de stichters Steven Van Doorne, Dirk Goethals en Stefan De Bock. Contacten die volgens Cobelguard “eerder toevallig” tot stand zijn gekomen en moeten zorgen voor “meer credibiliteit” voor het bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.