Concentra en Corelio bundelen de krachten

De mediagroep Concentra, uitgever van onder meer Het Belang van Limburg en deze website, gaat samen Corelio (o.a. De Standaard en Het Nieuwsblad) de nieuwe onderneming Het Mediahuis oprichten. Die entiteit moet de kranten en digitale platformen van beide groepen gaan overkoepelen. Corelio neemt 62% in Het Mediahuis, Concentra de overige 38%.

[caption id="attachment_6315" align="alignright" width="300"]Marc Vangeel, ceo van Concentra. Marc Vangeel, ceo van Concentra.[/caption]

Alle krantentitels zullen blijven bestaan. Samen vormen ze dan wel de grootste krantengroep van het land, aangevuld met sterke magazines en digitale media, zoals Jobat, Jet, Hebbes, Zimmo, Vroom, Inmemoriam, de Koopjeskrant en de websites Made in Limburg, Made in Kempen en Made in Metropool.

De andere activiteiten blijven buiten deze samenwerking. Zo blijft Concentra instaan voor het beheer van de zenders TVL en Acht. Corelio van zijn kant houdt zijn participatie in De Vijver apart (tv-zenders Vier en Vijf).

“Dankzij de voordelen van deze samenwerking kunnen we meer middelen vrijmaken om voor de lezer een nog sterkere krant en andere media te maken,” zegt ceo Marc Vangeel van Concentra (foto). De samenwerking gaat pas in als de mededingingsauthoriteiten het licht op groen zetten.