Nieuws Limburg Concentra gaat shoppen in Nederlands Limburg

Concentra gaat shoppen in Nederlands Limburg

Concentra gaat shoppen in Nederlands Limburg

Concentra, de voormalige uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en huidig partner in Mediahuis, neemt de kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad over. Daarover is zopas een akkoord ondertekend met het Britse mediabedrijf Mecom Group. Met de overname is een totaal bedrag van 46,5 miljoen euro gemoeid.

Al twee jaar waren Concentra en Mecom aan het onderhandelen over de overname van Mediagroep Limburg (MGL). Maar na veel vijven en zessen is de deal nu rond. Vanaf 1 oktober is Concentra eigenaar van de twee kranten. Ze worden ondergebracht in de nieuw opgerichte vennootschap Concentra Media Nederland. Concentra brengt daar ook zijn huis-aan-huisbladen en regionale tv-zender in Nederlands-Limburg (A & C Media) in onder.

nl kranten concentraOm de deal af te ronden heeft Concentra ook op de hulp van de investeringsmaatschappij LRM kunnen rekenen. LRM wordt zo minderheidsaandeelhouder in Concentra Media Nederland.

De Nederlands-Limburgse kranten tellen 140.000 abonnees en halen daarmee een marktaandeel van 80% in hun thuismarkt. MGL is bovendien een winstgevend bedrijf. Voor dit jaar wordt een operationele kasstroom (ebitda) van 15 miljoen euro verwacht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.