Nieuws Limburg Concentra opnieuw in running voor aankoop MGL

Concentra opnieuw in running voor aankoop MGL

Concentra opnieuw in running voor aankoop MGL

De Britse groep Mecom, eigenaar de van Nederlands krantenuitgeverij Media Groep Limburg (MGL), heeft een nieuwe bijeenkomst gevraagd met Concentra, de uitgeversgroep boven o.a. Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en deze website. Dat gebeurde na een woelige ondernemingsraad in Urmond.

De Britten kochten MGL (met o.a. de kranten Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad) in 2006 voor zo’n 200 miljoen euro. Ook toen had Concentra al interesse in MGL. Onder het bewind van de Britten werd een fors herstructureringsprogramma uitgetekend, waarbij 60 jobs op de helling kwamen te staan. MGL telt nu nog ruim 200 medewerkers, die van de drukkerij inbegrepen. Maar na de ineenstorting van het imperium van Mecom, kwam ook MGL opnieuw in de etalage te staan. Concentra toonde toen opnieuw interesse. Maar eind vorig jaar werden de gesprekken met Concentra bruusk door de Britten afgebroken. Tot grote ontevredenheid van het personeel van MGL, dat liever onder de paraplu van Concentra voort wil.

Boegeroep
Maandag zijn twee leden van de raad van bestuur van Mecom naar Urmond afgezakt voor overleg met de ondernemingsraad en het management van MGL. Zij werden bij aankomst door een honderdtal medewerkers van MGL getrakteerd op een fluitconcert en boegeroep. De actievoerders legden daarbij een verklaring af: “We zijn het zat en zien geen toekomst meer voor MGL binnen Mecom,” zo luidde het. Meermaals werd er “Keep your word” gescandeerd (Hou je belofte). “Voor ons kan het niet dat er nog 60 jobs worden geschrapt als de verkoop toch wordt afgeblazen,” zegt hoofdredacteur Huub Paulissen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. “Op ons uitdrukkelijk verzoek hebben de Britten opnieuw contact opgenomen met Concentra. We hopen dat er nieuwe, serieuze onderhandelingen van komen. Concentra is voor ons immers de beste partij.”

Telefoon
“We hebben inderdaad telefonisch contact gehad met Mecom,” bevestigt CFO Patrick Hermans van Concentra. “Meer weten we voorlopig niet. Ook niet wat er op de agenda staat.” Een eventuele overname van MGL door Concentra staat overigens los van de aan de gang zijnde fusie tussen de kranten Het Belang van Limburg/ Gazet van Antwerpen van Concentra en De Standaard / Het Nieuwsblad van Corelio, zo benadrukt Hermans nog. Volgens diverse bronnen was de kloof tussen het bod van Concentra en de vraag van Mecom bij het afbreken van de onderhandelingen nog “een paar miljoen euro” groot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.