Nieuws Limburg Concentra stapje dichter bij Nederlandse overname

Concentra stapje dichter bij Nederlandse overname

Concentra stapje dichter bij Nederlandse overname

Mediagroep Concentra en het Britse Mecom Group hebben een nieuwe stap gezet in het overnameproces van de Nederlandse kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. “Maar niets is zeker en het kan nog een hele tijd duren vooraleer dit proces is afgerond”, zegt CEO Marc Vangeel van Concentra.

Concentra en Mecom voeren al geruime tijd moeizame gesprekken over het dossier Media Groep Limburg (MGL), de uitgever van de twee kranten in Nederlands-Limburg. De groep omvat ook de drukkerij Nieuwsdruk Limburg en een minderheidsbelang van 40 procent in de publieke regionale omroep L1. De gesprekken zijn vorig jaar al eens door de Britten bruusk stopgezet en begin dit jaar weer hervat.

marc van geel“We zijn nu zover dat we een werkdocument klaar hebben over de punten waar we het eens over zijn, en alle punten die nog moeten uitgevoerd of uitgeklaard. Er is nog veel werk te verrichten. Het is zeker nog geen intentie tot overname”, verklaart Vangeel. Zo is de goedkeuring nodig van de Nederlandse mededingingsautoriteiten, de ondernemingsraden van beide bedrijven en de aandeelhouders van Concentra en Mecom. Eerder was er al sprake van een overnamebedrag van rond de 40 miljoen euro.

Een overname zou de positie van Concentra in Nederlands-Limburg versterken. Het is er al eigenaar van de regionale omroep TV Limburg en mede-eigenaar van A&C Media, uitgever van huis-aan-huisbladen. In ons land heeft Concentra onder meer een belangrijke participatie (38 procent) in Mediahuis (bekend van de kranten Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Nieuwsblad), in de gratis krant Metro en is het eigenaar van de regionale tv-zenders TV Limburg, ATV en TV Oost en de zender Acht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.