Nieuws Limburg Concentra wil mediagroep in Nederlands-Limburg

Concentra wil mediagroep in Nederlands-Limburg

Concentra wil mediagroep in Nederlands-Limburg

Mediagroep Concentra, onder meer uitgever van Het Belang van Limburg en van dit internetplatform, is geïnteresseerd in een overname van de Nederlandse Media Groep Limburg, die onder meer De Limburger-Limburgs Dagblad uitgeeft. Concentra brengt een niet-bindend bod uit op de collega’s aan de andere kant van de grens. Het Belgisch-Limburgse mediabedrijf ziet in de overname een interessante aanvulling van de bestaande activiteiten in Nederland. In zijn gooi naar MGL werkt Concentra samen met de Duitse groep Rheinische Post.

MGL behoort tot de Britse groep Mecom. Die betaalde zes jaar geleden zo’n 200 miljoen euro voor MGL. In een poging om uit te groeien tot een grote Europese uitgever van regionale kranten verwierf Mecom in Nederland destijds ook het mediaconcern Wegener, dat kranten uitgeeft als Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en De Gelderlander.

Na de ineenstorting van Mecom staan zowat alle activiteiten van de groep in de etalage. Het concern verwacht een bindend bod van Concentra tegen het einde van het jaar. De Persgroep, uitgever van Het Laatste Nieuws, is geïnteresseerd in een overname van Wegener.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.