Nieuws Limburg Concessie voor elektrische driewielers opent in Maaseik

Concessie voor elektrische driewielers opent in Maaseik

Concessie voor elektrische driewielers opent in Maaseik

In Opoeteren (Maaseik) is zopas de eerste Limburgse concessie geopend van Twike. Dat is een lichtgewicht elektrische auto op 3 wielen, met trapondersteuning. De zaakvoerders van het nieuwe bedrijf zijn Lut Vastmans en Manu Leys.

De Twike is een Duits voertuig dat wordt geproduceerd in Rosental. “Momenteel gaat het om de Twike 3 en dat is niet echt een commercieel voertuig”, geeft Manu Leys toe. “Een dokter uit Geel, een prof uit Knokke en een architect uit Brussel rijden er mee rond. Samengevat: mensen die op een duurzame manier door het leven willen gaan. Intussen is het prototype van de Twike 5 in de maak en dat is al een heel ander voertuig. Van de Twike 6 verwacht de constructeur er 10.000 per jaar te produceren. Die moet over 2 tot 3 jaar op de markt zijn.”

Het voertuig is in België gehomologeerd als auto en biedt plaats aan 2 personen. Het haalt een snelheid van maximum 80 km/uur. Met een volle batterij kan je tot 600 km ver en dat heeft dan weer te maken met het gewicht: 350 kg. Trappen kan, maar hoeft niet.

“Op termijn is het de bedoeling om een showroom in Neeroeteren te openen”, blikt Manu Leys vooruit. “In het begin wordt het timmeren aan de weg. De Twike zal vooral een 2de wagen worden, een hebbeding.” Richtprijs? Reken op 25.000 euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.