Nieuws Limburg Concurrentie halveert Van Merksteijn Fences in Overpelt

Concurrentie halveert Van Merksteijn Fences in Overpelt

Concurrentie halveert Van Merksteijn Fences in Overpelt

Nadat hekwerkfabrikant Van Merksteijn Fences in Overpelt de omzet in 2009 met zo’n 18 miljoen euro zag verminderen, is dat vorig jaar in dezelfde grootte-orde opnieuw gebeurd. Op die manier blijft er van 66,6 miljoen euro nog ongeveer 30 miljoen over. De verhoogde concurrentie en de druk op de prijzen die hierdoor is ontstaan, zijn de voornaamste oorzaken van de achteruitgang. In dezelfde lijn verminderde het resultaat uit de gewone bedrijfsvoering (voor belastingen) in 2 jaar van 4,5 miljoen winst naar 130.000 euro verlies.

Geen paniek
De bedrijfsleiding merkt echter op dat er voldoende overgedragen resultaat overblijft om niet te panikeren. “Bovendien is de cash flow meer dan voldoende om aan alle betalingsverplichtingen te kunnen voldoen,” aldus Peter Van Merksteijn in zijn jaarverslag. “Het overgrote deel van de schulden is ten opzichte van groepsondernemingen, waardoor er geen enkele reden is om over te gaan tot een waardering in het perspectief van discontinuïteit.”

Het bedrijf behoort tot de Nederlandse groep Van Merksteijn International, met hoofdzetel in Almelo. Aan het hoofd van de familiale staalbedrijven staat Peter Van Merksteijn, die samen met zijn kinderen ook in de autosport actief is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.