Nieuws Limburg Confederatie maakt zootje van renovatiewerken

Confederatie maakt zootje van renovatiewerken

Confederatie maakt zootje van renovatiewerken

Business Zoo is de naam van een nieuw project waarmee de Limburgse Confederatie Bouw meer aannemers op weg wil zetten om kwaliteitsvolle renovatiewerken uit te voeren. “Heel wat partijen beschikken wel over kennis en expertise om te kunnen renoveren, maar vaak ontbreekt de onderlinge samenhang,” weet directeur Chris Slaets. “Dat leidt tot dubbel werk of zelfs tot het beschadigen van met veel zorg aangebrachte componenten. Voor wie vandaag de stap wil zetten, liggen hier dan ook grote kansen.”

chris slaetsWelke? Dat wordt verteld in een zogenaamde Business Zoo. “Heb je een idee voor een nieuwe oplossing, maar nog geen concrete uitwerking? Of zie je wel potentieel in een samenwerking met een professional uit jouw netwerk? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de visie van anderen, naar nieuwe ideeën en kansen waar je zelf nog niet bij had stil gestaan? Bij Business Zoo leer je in een korte introductie wat een business model juist inhoudt en wat concrete strategieën rond kwaliteit zijn,” legt Slaets uit. “Er worden enkele voorbeelden uit de praktijk aangehaald ter inspiratie en het belangrijkste onderdeel is een workshop. Onder begeleiding van een ervaren moderator werkt men in groepjes een aanbod voor energiezuinige renovatie uit. Dit is hét moment om ideeën te lanceren en feedback te krijgen en om een nieuwe kijk op te doen. En dat alles samen met andere mensen uit de praktijk, maar zonder enige verplichting. Het vormt een uitstekende gelegenheid om de ideeën af te toetsen aan de visie van collega’s. Het is tevens een uitstekend platform om andere partijen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar opportuniteiten in de energiezuinige renovatiesector.” Het project past in het SALK-actieplan voor de reconversie van Limburg.

Meer info via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.