Nieuws Limburg Conjunctuur kwakkelt net zoals het weer

Conjunctuur kwakkelt net zoals het weer

Conjunctuur kwakkelt net zoals het weer

De economische activiteit in Limburg is aan het kwakkelen sinds mei 2011. 2012 heeft vooralsnog niet voor een kentering kunnen zorgen. Volgens de laatste prognoses van onze conjunctuurbarometer wordt het een onzekere zomer, met een curve die zachtjes blijft afbuigen. De vooruitzichten voor de bouw en de automobiel zijn minder goed, en het aantal starters ligt structureel laag. Sterkhouders zijn de export en het toerisme. Voka – KvK Limburg blijft dan ook optimistisch, en hoopt op een zacht eindejaar.

“Een heropflakkering van de conjunctuur is zeker nog niet voor het tweede kwartaal van dit jaar,” aldus Johann Leten. “Hiervoor is de binnenlandse vraag naar duurzame goederen voorlopig nog te zwak. We mogen van geluk spreken dat de verre export het zo goed doet, omdat dit ervoor zorgt dat de economische molen in Limburg nog voldoende wind vangt. We durven toch voorzichtig optimistisch te zijn richting het najaar toe. Er zijn reeds een aantal indicaties dat de conjunctuurval in het laatste kwartaal zal gestopt worden. Er is licht aan het einde van de tunnel, al hebben we nog een serieus stuk tunnel af te leggen…”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.