Nieuws Limburg Connect Group boekt opnieuw winst

Connect Group boekt opnieuw winst

Connect Group boekt opnieuw winst

Connect Group, het bedrijf van Zonhovenaar Luc Switten waarin ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM een belang heeft, zag in 2013 de omzet dalen van 142 naar 125 miljoen euro. Toch doet het bedrijf voor elektronica-assemblage het goed, want het netto-resultaat verbeterde fors en de vooruitzichten voor 2014 zijn positief.

Luc Switten

Luc Switten

Luc Switten (CEO): Na de sterke omzetterugval in de 2de jaarhelft 2012 zien we stabiele omzetvolumes in 2013, op een vergelijkbaar niveau met de 2de jaarhelft van 2012. Het was belangrijk om in 2013 de winstgevendheid van de groep te herstellen. Wij kunnen stellen dat we daarin gelukt zijn. Met een vergelijkbare omzet is het operationeel resultaat verbeterd van een verlies van 1,2 miljoen (in het tweede semester van 2012) naar een winst van 541.000 euro (in dezelfde periode van 2013).”

Switten is positief voor 2014: “Als we opnieuw een omzet halen van 125 miljoen euro levert dit al een positief resultaat op door het structureel verlagen van de kosten. Het orderboek is nu al goed voor 84 miljoen. Er werden bovendien meerdere nieuwe klanten binnengehaald. De groei ligt dus binnen bereik. We zien bijvoorbeeld een sterke vraag naar meer dienstverlening rondom de technologie. We merken bovendien een positief effect van onze focus op de sectoren Railway en Healthcare.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.