Nieuws Limburg Contract van 45 jaar en grote investering in Pelt

Contract van 45 jaar en grote investering in Pelt

Contract van 45 jaar en grote investering in Pelt

S&R Pelt, de vennootschap die de concessie heeft voor de uitbating van het zwembad Lago Pelt Dommelslag, heeft een verlenging van het contract getekend tot 2046. Samen met de gemeentebesturen van Neerpelt en Overpelt wordt nog eens 650.000 euro aan investeringen in de accommodatie gepompt. Een mooi voorbeeld van een langdurige -en dus bedrijfszekere- PPS-formule.

S&R Pelt, vandaag Lago Pelt Dommelslag, werd in 2002 aangesteld alts exploitant van het lokale zwembadcomplex. De gemeentebesturen zijn partner in deze constructie van publiek-private samenwerking (PPS). Het originele contract loopt tot eind 2031, maar wordt nu verlengd tot en met 2046. “Een unieke duurtijd voor sportinfrastructuur volgens de PPS-formule”, aldus de uitbaters. “Het geeft zekerheid over de continuïteit en moedigt aan om verder te investeren.”

Dat zullen beide partijen dan ook doen. “Er komt onder meer een spectaculaire glijbaan en een systeem voor drenkelingendetectie,” aldus Lago. “De kosten daarvoor worden geraamd op 650.000 euro. De nieuwe technologie (AngelEye) is een ware innovatie. Camera’s in het sportbad detecteren wanneer een voorwerp gedurende een bepaalde tijd stil blijft liggen en zenden deze boodschap door naar de redders. Zij krijgen een alarm én de betreffende locatie door. “De investeringen bevestigen onze rol als vooraanstaande attractie voor het hele gezin”, besluiten de zaakvoerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.