Nieuws Limburg Contract van 50 miljoen voor Cordeel Hoeselt

Contract van 50 miljoen voor Cordeel Hoeselt

Contract van 50 miljoen voor Cordeel Hoeselt

Bouwbedrijf Cordeel uit Hoeselt zal vanaf begin 2019 starten met de volledige renovatie van de Residentiewijk in Mol. Het gaat om maar liefst 323 wooneenheden, die bevolkt worden door (internationale) werknemers van het Studiecentrum voor Kernenergie en het VITO. Cordeel heeft een budget gekregen van 50 miljoen euro.

Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK–CEN) en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) zijn eigenaar van de woonwijk. Ze werd gebouwd in de jaren ’50, en is nu aan een grondige renovatie toe. “Wij vinden het belangrijk om onze internationale experten een optimale ervaring te bieden tijdens hun tewerkstelling,” zegt Dirk Fransaer, afgevaardigd bestuurder van VITO. “Een nabij gelegen huisvesting in een mooie omgeving én met alle hedendaags comfort, maakt daar deel van uit.”

Het gaat concreet om 323 wooneenheden (dormitories of studentenkamers, studio’s, appartementen, rijwoningen en villa’s) die een grondige opfrisbeurt krijgen. “We hebben beslist om een beroep te doen op een externe, private partner voor deze unieke opdracht”, zegt Eric van Walle, directeur-generaal van het SCK-CEN. “Die vonden we in Cordeel, een zeer ervaren familiale bouwonderneming, met een omzet van meer dan 620 miljoen euro en meer dan 1.800 werknemers”.

Paul Ivens, bestuurder bij Cordeel, is alvast zeer tevreden: “Een project als dit komt in Vlaanderen geen twee keer voorbij. We gaan er een uniek woonproject van maken met respect voor de bestaande architectuur en de groene omgeving en wij zullen ook instaan voor het onderhoud gedurende 25 jaar. Voor de residentiewijk zullen wij bovendien een nieuw warmtenet aanleggen.”

Als alles goed gaat, wordt de eerste uitvoeringsfase begin 2019 gestart. Na de renovatie worden de woningen te huur of te koop aangeboden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.