Nieuws Limburg Contract van 6 miljoen voor ABN en EPA

Contract van 6 miljoen voor ABN en EPA

Contract van 6 miljoen voor ABN en EPA

De Limburgse kmo’s ABN uit Bilzen en EPA uit Opglabbeek hebben samen een opdracht van bijna 6 miljoen euro binnengehaald. Het gaat om renovatie- en nieuwbouwwerken aan het Wijnegem Shopping Center. Het is het eerste grote contract dat de twee samen aan hun portefeuille toevoegen.

De grote uitbreidings- en renovatiewerken aan het Wijnegem Shopping Center, in de buurt van Antwerpen, zijn ondertussen aan de gang. Hoofdaannemer is de tijdelijke vereniging Willemen-Cit Blaton, die het project (fase 2) van 22 miljoen euro heeft binnengehaald. Het hele shoppingcenter wordt gerenoveerd. Een deel wordt afgebroken en vervangen door een grotere nieuwbouw van 12.000 m².

Niet alleen de architect is Limburgs (Jaspers-Eyers uit Hasselt, met kantoren in Leuven en Brussel), maar ook een groot deel van de technieken wordt door twee Limburgse bedrijven geleverd. ABN zorgt met name voor alles wat met koeling, verwarming, airco en ventilatie (HVAC) te maken heeft. EPA uit Opglabbeek neemt elektriciteit, verdeelkasten, verlichting, camerabewaking, toegangscontrole en personentelling voor zijn rekening. “In feite alles waar een kabel aanhangt,” vat ceo Jacky Dreesen van EPA het met gepaste trots samen. De werken voor ABN en EPA dragen een gezamenlijk prijskaartje van bijna zes miljoen euro.

Grote jongens

Dergelijke werken worden meestal binnengehaald door grote jongens zoals Cofely of Imtech. “En toch hebben we het gehaald dankzij de kracht van twee groeibedrijven, die hun snelheid en wendbaarheid als troef uitspelen,” zegt een al even trotse Jo Nelissen van ABN (foto). “Bovendien kennen mensen van ABN en EPA mekaar, wat een extra pluspunt op de werkvloer vormt.”
“Samen kunnen we ook betere prijzen aanbieden omdat we geen zware structuren torsen, en met zijn twee toch dezelfde kwaliteit en kennis in huis hebben als de grote jongens”, voegt Dreesen er aan toe. De werken aan de nieuwbouw moeten voor ABN en EPA klaar zijn tegen het bouwverlof. De renovatiewerken aan de rest van het gebouw moeten rond de jaarwisseling afgerond zijn.

jo-nelissenSamenwerking

EPA (voluit Elektro-Processing en Automatisatie) werd twee jaar geleden overgenomen door Jacky Dreesen, met de steun van de RKW-holding van de familie Vanherle (van bordenbouwer P&V). “Sindsdien werkten we al eens vaker samen met ABN voor kleinere projecten,” zegt Dreesen. “Maar dit is het eerste grote contract dat we samen binnenrijven.” “We zitten nu in de verlovingsperiode,” lacht Jo Nelissen. “Onze samenwerking biedt een bijzondere meerwaarde. Tegelijk blijft iedere partij op zijn eigen terrein. Neen, een echt huwelijk zit er niet meteen in.” ABN telt 85 medewerkers, EPA zo’n 40.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.