corda mobility

Corda deelt alles op elektrische wielen

Corda Campus heeft vrijdag de Corda Mobility Hub gelanceerd. Het is een formule waarbij bedrijven kunnen gebruik maken van elektrische steps, elektrische fietsen en elektrische auto’s. Via een deelplatform kunnen de voertuigen gereserveerd en gedeeld worden.

Het is samen met de stad Hasselt, de start-up Kyte en Automotive & Mobility Invest (de holding van Peter Guelinckx) dat Corda Campus het project lanceert. De verschillende elektrische vervoersmogelijkheden worden gebundeld in de Corda Mobility App, die iedereen toelaat om zich snel en makkelijk te verplaatsen van én naar de campus. Meer duurzaamheid is het uitgangspunt. De auto moet vaker aan de kant blijven door alternatieven te gebruiken.

"De tijd dat je met één voertuig overal geraakte, is voorbij", zegt Raf Degens, Algemeen Directeur van Corda Campus. "Wij bieden voor elke situatie een specifieke, duurzame oplossing. We hebben reeds een trein- en busstation aan onze campus, maar als je wil dat mensen de auto écht thuis laten, moet je verder gaan. Een snelle verplaatsing op de campus kan perfect met de Corda-step of te voet. De elektrische fiets is dan weer ideaal voor afspraken in het centrum van Hasselt, en voor langere afstanden, woon-werkverkeer of in dringende situaties, neem je onze elektrische deelauto. En dat allemaal op een makkelijke, gebruiksvriendelijke, duurzame en technologische manier."