Nieuws Limburg Corona daagt bouwbedrijven uit, maar ADS+ zorgt voor gepaste counter

Corona daagt bouwbedrijven uit, maar ADS+ zorgt voor gepaste counter

Corona daagt bouwbedrijven uit, maar ADS+ zorgt voor gepaste counter

Laattijdige leveringen, besmettingen, stilliggende werven. De coronacrisis vormt op z’n minst een uitdaging voor bouwbedrijven. Op administratief vlak en op het gebied van detachering en veiligheid kennen ze echter weinig hinder. Of toch de klanten van ADS+ niet. “Bouwbedrijven ervaren in deze coronaperiode des te meer dat wij hun rechterhand zijn”, vertellen Wivine en Yanco Schols van ADS+.

Het vinden van geschikt personeel vormt al jarenlang een uitdaging voor tal van bouwbedrijven. Via detachering biedt ADS+ externe versterking: door vervanging te bieden voor uitgevallen medewerkers, of door een volledig team samen te stellen voor bedrijven die een groot project binnenhalen of algemeen met een tekort aan personeel kampen.

“We beschikken over een groot netwerk van buitenlandse bouwtalent. Zeker in deze coronaperiode is die breedte van dat netwerk – zowel in aantal als in expertise – een belangrijke troef, nu quarantaine of gesloten grenzen meer en meer voorkomen. Het zorgt ervoor dat we telkens kort op de bal kunnen spelen bij grote industriële projecten voor onze klanten.”

Die grote projecten verruimen ook de scope van ADS+. “Het blijft niet meer bij ‘de juiste man op de juiste werf zetten’, maar breidt eerder uit naar ‘het juiste team op de juiste werf zetten’.”

Administratief ontlasten

ADS+ mag zich dankzij haar uiteenlopende dienstverlening de rechterhand van bouwbedrijven noemen. Zo biedt het bedrijf uit Beringen ook administratieve diensten aan: van documenten voor de boekhouding en het beheer van agenda’s tot het in orde brengen én houden van de papieren van iedere medewerker.

“Voor bouwbedrijven vergt dit heel wat tijd en energie. In die zin ontlasten wij hen zeer fel, zodat zij zich op hun core kunnen concentreren. Door administratief in orde te zijn, voorkomen we ook problemen voor hen.”

Met BuildDoc voorziet ADS+ ook software zodat bouwondernemingen overal en op elk moment over de verplichte documenten (zoals uurregistratie, checkinatwork, attesten, …) beschikken en dit bovendien GDPR-conform en meertalig.

Corona vraagt om extra veiligheid

Daarnaast biedt ADS+ toolboxmeetings aan. Die draaien vandaag des te meer in het teken van corona. Zo moet materiaal ’s morgens en ’s avonds verplicht ontsmet worden, is het dragen van een mondmasker verplicht en zijn er ook regels rond social distancing.

“We hebben ons snel en efficiënt voorbereid zodat we ook hier een meerwaarde bieden. Voor deze toolboxmeetings gaan we ter plaatse naar de werf, waar we iedereen wegwijs maken in de geldende regels, maar ook een begeleidende rol vervullen door handige tips en nuttig advies.”

De meetings werden verfilmd en kunnen ook online worden aangeboden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.