Nieuws Limburg Corona levert Raja 15 vacatures op

Corona levert Raja 15 vacatures op

Corona levert Raja 15 vacatures op

De coronacrisis heeft bij de Tongerse groothandelaar in verpakkingen Raja gezorgd voor een forse groei. “De verkoop lag in het eerste semester 20 procent hoger dan vorig jaar”, zegt marketingdirecteur Bart Lambrecht. En dus komt Raja handen tekort. Er worden 15 nieuwe collega’s gezocht.

De coronacrisis is niet voor alle bedrijven negatief. Zoals bij de Tongerse specialist in verpakkingen Raja, in de volksmond nog altijd beter gekend als Rajapack. Elke dag vertrekken er zo’n 2.000 zendingen naar klanten in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
De voorbije jaren is de Tongerse vestiging van de Europese verpakkingsgroep telkens met ruim 10 procent gegroeid. Daar werd in 2020 nog een flinke schep bovenop gedaan. “De eerste drie maanden van het jaar was de groei nog op een normaal niveau, maar in het tweede kwartaal is de verkoop helemaal ontploft”, zegt Bart Lambrecht. “Dat is vooral te danken aan de e-commerce, die door de coronacrisis nog een extra boost heeft gekregen. We zagen niet alleen een duidelijke toename van de bestellingen van onze bestaande klanten, maar we kregen ook heel wat vragen van bedrijven die hun eerste stappen hebben gezet in de uitbouw van een webwinkel, en verpakkingen nodig hebben om hun producten te versturen.”

Extra mensen
De forse groei leidt ook tot extra werkgelegenheid. “Momenteel hebben we 200 mensen in dienst”, zegt HR-directeur Michelle Daenen. “Daar komen er op korte tijd nog 15 bij, zowel in de aan- en verkoop als in het magazijn.”

De van oorsprong Franse groep Raja werd opgericht in 1954 en haalt vandaag een jaaromzet van een miljard euro met 3.000 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.