Nieuws Limburg Corona-sprokkels uit Limburgse laagvlakten

Corona-sprokkels uit Limburgse laagvlakten

Corona-sprokkels uit Limburgse laagvlakten

– De Hasseltse beveiligingsfirma Varel Security brengt in co-operatie met Visuatech (Zonhoven) en Burocad (Peer) een display op de markt met slimme camera’s. Het systeem, de Social Visitor Display genoemd, registreert in realtime de bezoekersaantallen en geeft meteen weer of de volgende al dan niet de zaak mag betreden. Op de zuil kunnen ook boodschappen weergegeven worden, bijvoorbeeld om de regels rond social distancing duidelijk te maken.

Brouwland de verdeler van alle benodigdheden om zelf bier en wijn te maken, heeft bij de heropstart van de scholen 1.000 liter zelfgemaakte handgel cadeau gedaan. Het bedrijf van CEO Bart Balis draagt daarmee een steentje bij aan de veiligheid van de schoolgaande jeugd en het onderwijzend personeel in Beringen.

Immo VL, een immokantoor met vestigingen in Heusden-Zolder en Tessenderlo, schenkt kopers en verkopers van een woning een waardebon van 100 euro. Die kan gebruikt worden om te shoppen bij de lokale handel. “Zo kunnen we een beetje steun verlenen aan de zelfstandigen die het hard te verduren kregen”, aldus zaakvoerder Wim Verboven. Eerder pakte VastgoedC al uit met een soortgelijke actie.

Body Boutique, een instituut voor afslanksporten en zen-therapie, heeft een mooie oplossing bedacht om tijdens de groepslessen de social distancing te respecteren. Zaakvoerder Niki Hendrikx heeft in de tuin een tent opgezet van 150 m2, waar een 15-tal klanten op een houten ondervloer in kleermakerszit kunnen plaatsnemen. “Het is meer dan ooit belangrijk om te werken aan je lijf omwille van immuniteit, maar ook overgewicht is een risicofactor bij covid-19”, aldus Niki.

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.