Corsan failliet: miljoenen door de neus geboord

Filmproducent Paul Breuls uit Leopoldsburg heeft de boeken neergelegd. De rechter in Antwerpen heeft vervolgens het faillissement uitgesproken van het filmhuis Corsan. Een dikke streep door de rekening van 1.200 investeerders, die -in het kader van de tax shelter- samen 200 miljoen euro voor Corsan op tafel hadden gelegd. Onder de gedupeerden ook heel wat Limburgse zelfstandigen.

paul-breuls-2Het verhaal van Corsan liep al langer scheef. De zeer ambitieuze investeringsplannen in Hasselt kwamen nooit van de grond (lees artikel). In juni dit jaar werd bescherming tegen schuldeisers aangevraagd en werd de zakenman uit Leopoldsburg openlijk beschuldigd van fraude (lees artikel). Breuls zelf ontkent met klem dat hij iets zou mispeuterd hebben (lees artikel).

Dat alles heeft er nu toe geleid dat Breuls en zijn echtgenote (Marie-Louise Vanthilt, zus van de tv-presentator) de handdoek van Corsan in de ring hebben geworpen. Twee curatoren (Erik Greeve en Nick Peeters) zijn aangeduid om de zaak op te soppen. Zij worden overstelpt door gedupeerden die toch proberen nog een deel van hun investeringen te recupereren. Die kans is echter klein omdat de kas van Corsan helemaal leeg is. Zo werd de elektriciteit in het kantoor onlangs nog afgesloten.