Nieuws Limburg Cosmeticagroothandel in Kerkrade in vlammen opgegaan (10.000 liter producten verwoest)

Cosmeticagroothandel in Kerkrade in vlammen opgegaan (10.000 liter producten verwoest)

Cosmeticagroothandel in Kerkrade in vlammen opgegaan (10.000 liter producten verwoest)

Vrijdagnacht is de goederenopslagplaats van cosmeticagroothandel Care Cosmetics in Kerkrade in vlammen opgegaan. Zo’n 10.000 liter aan producten is verloren gegaan.

Het hoofdkantoor van Care Cosmetics is gevestigd in Dordrecht. Eigenaar is D.J. van Keimpema. 
Hieronder volgt het persbericht van de politie:
Brand verwoest bedrijf in Kerkrade
22-01-2011 | 3:33 | Kerkrade 
Een felle brand heeft gisteravond een bedrijf aan een bedrijventerrein aan de Tunnelweg in Kerkrade verwoest. Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig en zijn er geen gewonden gevallen.   
Rond 23.00 uur kwam een melding binnen dat er brand was uitgebroken in een bedrijf, waar cosmetische producten waren opgeslagen. In het bedrijf bevond zich ruim 10.000 liter aan vloeistoffen, waaronder parfum. Deze vloeistoffen zorgden voor een snelle verbranding, waardoor snel opgeschaald moest worden. De brandweer rukte in totaal met vijf blusvoertuigen uit en werkte bij het bestrijden van de brand samen met de Duitse brandweer. Het vuur greep snel om zich heen en het bedrijf moest al snel als verloren worden beschouwen. De aangrenzende panden konden worden behouden.

Ondanks dat zowel door de Nederlandse en Duitse hulpdiensten geen schadelijke concentraties gemeten zijn, werd toch het advies gegeven aan mensen die last van de rook hadden, ramen en deuren gesloten te houden.

Om 00.45 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Het nablussen zal nog de hele nacht duren.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.