Nieuws Limburg Coucke neemt bedrijf van Gieraerts over

Coucke neemt bedrijf van Gieraerts over

Coucke neemt bedrijf van Gieraerts over

Ekopak, het beursgenoteerde waterbehandelingsbedrijf waarvan Marc Coucke hoofdaandeelhouder is, heeft in Genk de firma iServ overgenomen. Daarmee treedt CEO Eddy Gieraerts uit het kapitaal van de onderneming die installaties voor waterbehandeling ontwerpt en onderhoudt.

Het nieuws staat op de website van iServ en komt niet echt als een verrassing. Nu Ekopak een beursnotering heeft, zijn er extra middelen om via overnames te groeien in de sector. Het Genkse iServ staat gekend als een betrouwbare partner met een aanvullende dienstverlening, en was daarom een ideaal overnametarget voor Ekopak.

iServ bouwt zelf geen installaties voor waterbehandeling, maar levert wel alle diensten die hierbij komen kijken, zowel bij de opstart als het onderhoud. Klanten zijn doorgaans grote industriële ondernemingen. CEO en eigenaar Eddy Gieraerts wist hiervoor een ervaren team van 16 mensen samen te stellen. Die gaan nu allemaal over naar Ekopak, het bedrijf uit Tielt dat in maart genoteerd werd op Euronext in Brussel. In 2019 was Marc Coucke met zijn investeringsmaatschappij Alychlo ingestapt voor 49%.

Eddy Gieraerts (broer van de betreurde Genkse ondernemer Luc Gieraerts) gaat na de verkoop niet met zijn vingers draaien. De voormalige advocaat die serial entrepreneur en interimmanager werd, heeft nog tal van mandaten in andere ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bilzen, Hamont-Achel
Bilzen

Palmaers palmt Noord-Limburg in

De gekende groep voor werkmaterialen Palmaers heeft een participatie van 50% genomen in doe-het-zelfzaak Kluspunt in Hamont-Achel. Er werd meteen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.