Nieuws Limburg Creatieve ondernemers bundelen krachten in Genk

Creatieve ondernemers bundelen krachten in Genk

Creatieve ondernemers bundelen krachten in Genk

Genk lijkt steeds meer dé hotspot te worden voor creatieve economie. In de Vennestraat hebben diverse ondernemers de handen in elkaar geslagen om in een pand dat BREED wordt genoemd, een mix van kunst, horeca, architectuur, wijn en glas-in-lood aan de man te brengen.

In het geboortehuis van modegoeroe Martin Margiela, waar tevens de eerste plaatjes van Rocco Granata werden verkocht, bruist het van de creativiteit. Beeldend kunstenaar Else (Els Bijnens), architectenbureau VIA en glasatelier Doorzigt waren er al actief. Nu komt er een restaurant bij van Patriek Snijers (Da Vinci) en Kris Meyers, die elke donderdag een verfijnd menu serveren met aangepaste degustatiewijnen.

Helemaal nieuw is de komst van ArtandAdvice, het bedrijf van kunsthandelaar en adviseur Luc Theuwis. Hij verhuist zijn galerij vanuit Stevoort naar Genk, waar ze de naam F.O.M.A. krijgt. Theuwis zal er alle exposities voor zijn rekening nemen, te beginnen met beschilderde wijn- en olieflessen van cartoonist GAL. Tijdens de Stadstriënnale Hasselt Genk toont Theuwis 54 dagen lang werken van 54 verschillende kunstenaars uit zijn eigen collectie.

Het collectief zal verder diverse events organiseren en de symbiose tussen de diverse disciplines benadrukken. “We mikken allemaal op hetzelfde publiek van kunstminnende levensgenieters die creativiteit weten te waarderen”, stelt Theuwis. “Dit is het begin van ongetwijfeld een fantastische samenwerking die Genk als cultuurcentrum verder op de kaart zal zetten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.