Nieuws Limburg Creatieve ondernemersideeën beloond met smak geld

Creatieve ondernemersideeën beloond met smak geld

Creatieve ondernemersideeën beloond met smak geld

En daar gaat ze opnieuw open: de kraan der subsidies om innovatieve projecten van Limburgse bedrijven op de rails te helpen! In de eerste jaarhelft van 2020 heeft het provinciebestuur 440.625 euro besteed om 9 nieuwe producten en diensten op de markt te krijgen. We lichten er enkele spraakmakende ideeën uit:

FG Performance, het bedrijf van (KRC Genk-) kinesist Filip Grossard, wil samen met audiovisueel specialist Jos Claesen een spectaculaire digitale tool ontwikkelen. Het gaat om een platform dat de oefeningen van patiënten en klanten kan monitoren. Aan de hand van virtual reality-technologie, kan de kinesist of personal trainer op afstand zien of de voorgeschreven bewegingen correct worden uitgevoerd. Zowel de computer als de professional kan voor de nodige bijsturing zorgen. Bovendien zendt het platform boodschappen uit om de gebruikers te motiveren en minder pijn te laten ervaren. De eerste toepassing wordt gebouwd rond de 5 belangrijkste oefeningen in sportrevalidatie. Als bijvoorbeeld een geblesseerde spits van KRC Genk thuis wil revalideren, kan de medische staf perfect opvolgen of het voorgeschreven programma goed wordt opgevolgd. Het is de bedoeling dat het platform later wordt uitgebreid met video’s waarop de kinesisten zelf de oefeningen voordoen, en de revalidatie dus vanop de eerste rij wordt opgevolgd.

– Nog een tof experiment: het digitale communicatiebureau Nurama van Alexander Mazurek gaat samen met een aantal partners de communicatie van apothekers optimaliseren. Het innovatieve project waarvoor ze subsidies ontvingen, moet technologie en data verbinden, zodat apothekers heel gericht en op maat hun klanten kunnen bereiken over zowel medicatie als voorschriftvrije producten.

Syntegro, gespecialiseerd in software voor tijdregistratie en toegangscontrole, werkt samen met Perfect-ID aan een nieuwe methode op basis van handpalm-herkenning. In plaats van een badge te scannen, kan een persoon de toegang verleend worden door zijn handpalm voor de scanner van een smartphone te houden. Vandaag misschien nog futuristisch, maar weldra in ‘a shop near you’.

– Tot slot vermelden we graag een gesubsidieerd project van Cubigo (Geert Houben) en Hands Mediarouting (Kristof Schiepers, Stijn Martens en Laurence Libert). Het gaat om een toepassing waarmee nieuws en andere belangrijke berichten die op sociale media verschijnen, kunnen afgeprint worden en aan oudere mensen op papier kunnen bezorgd worden. Zo worden zij herinnerd aan de verjaardag van hun kleinkinderen en zien ze interessante nieuwsberichten of foto’s van lang vervlogen tijden.

En om af te ronden: het provinciebestuur lanceert dit jaar nog een nieuwe ronde van subsidies voor innovatieve projecten. Meer info is te vinden onder deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer