Nieuws Limburg Crelan verbreekt samenwerking met Groep Schoofs

Crelan verbreekt samenwerking met Groep Schoofs

Crelan verbreekt samenwerking met Groep Schoofs

De bank- en verzekeringsmaatschappij Crelan (voorheen Landbouwkrediet) heeft met onmiddellijke ingang de samenwerking met de Limburgse financiële Groep Schoofs verbroken. Dat heeft Crelan bevestigd. De reden is voorlopig niet duidelijk.

De groep Verzekeringen & Finance F. Schoofs werd ruim dertig jaar geleden opgericht door Frans Schoofs in Sint-Trudien. Ondertussen is de groep uitgegroeid tot een financiële dienstverlener (bankieren en verzekeringen) voor particulieren en ondernemers met vestigingen in Sint-Truiden, Wellen en Hasselt. In totaal werken er 21 mensen. Voor de bancaire zaken had de Groep Schoofs sinds 1997 een samenwerking met het toenmalige net van zelfstandige agenten Centea, onderdeel van de KBC Groep. Ondertussen werd Centea door KBC verkocht aan het Landbouwkrediet, nu Crelan.

crelanOpgezegd
De directie van Crelan heeft bevestigd dat de samenwerking met de Groep Schoofs met onmiddellijke ingang werd opgezegd. De Groep Schoofs kan dus geen zaken meer behartigen voor Crelan. Volgens onze bronnen werden alle computers en apparatuur van de bank meegenomen. Crelan-klanten van de drie vestigingen konden er niet meer terecht om bankzaken te verrichten. “Onze klanten van de bankkantoren in Wellen, Sint-Truiden en Hasselt worden hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht,” laat Crelan weten. “In deze brief geven we de klanten ook een alternatief voor hun dienstverlening. Ze kunnen voor hun bankzaken terecht bij een ander Crelan-kantoor in hun buurt, meer bepaald Crelan-kantoren in Borgloon, Sint-Truiden en Hasselt.”

Wat er precies aan de basis ligt van deze ontwikkelingen, wilde Crelan niet zeggen. Ook Yves Verbeurgt, bij Groep Schoofs verantwoordelijk voor de bankzaken, wilde niet reageren. Volgens bepaalde bronnen zou Schoofs een fusie zijn aangegaan met een andere verzekeringskantoor, dat gelieerd is aan een andere bank, waardoor er een keuze moest gemaakt worden. Wordt vervolgd…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diepenbeek, Genk
Diepenbeek

Buitenlanders knielen voor knie-specialist

De gekende revalidatiewetenschapper en kinesitherapeut Bart Dingenen wordt mede-vennoot bij Motion to Balance, de multidisciplinaire groepspraktijk voor osteopathie en kinesitherapie… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.