Nieuws Limburg Creneau wint prijs voor Diepenbeekse chocolade

Creneau wint prijs voor Diepenbeekse chocolade

Creneau wint prijs voor Diepenbeekse chocolade

Het befaamde ontwerpbureau Creneau International uit Hasselt heeft zopas het goede nieuws ontvangen dat zij één van de felbegeerde Red Dot Awards in de wacht hebben gesleept. Ze krijgen in oktober deze internationale onderscheiding uitgereikt in Berlijn voor het ontwerp van de verpakking voor Barù, een chocolademerk uit Diepenbeek. Creneau International verslaat hiermee maar liefst 6.468 inzendingen uit 40 landen. “Of anders gezegd: de overwinning heeft nog nooit zo zoet gesmaakt,” lacht Bart Canini van Creneau. “We kozen voor de verpakkingen van Barù accenten als vrolijke spiralen, hippe retrotinten en speelse fontcombinaties, die bij de jury blijkbaar bijzonder in de smaak vielen. Of hoe een nostalgische knipoog naar snoepjeswinkels uit de zorgeloze jaren ’60 ook vandaag nog heel wat sensatie creëert…”

Barù is een ambitieus chocolademerk dat werd opgericht door Gunther D’hondt, Jaak Van Royen, Maarten Krikken en een vierde particuliere investeerder. Ze zijn gehuisvest in de gebouwen van de Diepenbeekse drankenproducent Sodiko. Zij deden beroep op Creneau voor de creatieve invulling. Het bureau met hoofdkwartier in Hasselt, heeft een eigen vestiging in Dubai en vertegenwoordigers in Praag, Kiev en Sydney.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.