Nieuws Limburg Creneau wint Vlaams festival voor bedrijfsfilms

Creneau wint Vlaams festival voor bedrijfsfilms

Creneau wint Vlaams festival voor bedrijfsfilms

De interieurontwerpers van Creneau International uit Hasselt mogen nog een prijs in hun trofeeënkast schuiven: in Kinepolis Antwerpen werd hun bedrijfsfilm immers verkozen tot beste van de categorie Product/Process. “Films in deze categorie vertellen het verhaal van een product, van de levering van de ruwe materialen tot het verschepen van het eindresultaat,” legt directeur Bart Canini uit. “In een fabriek kun je dat duidelijk visualiseren. Maar voor ons, als creatief bedrijf, is het proces moeilijker in beeld te brengen. Zo krijgen we vanuit het buitenland (o.a. uit het Midden-Oosten) dikwijls nog vragen over wat we juist doen en hoe we dat doen. Een creatieve animatiefilm is de perfecte manier om hierop in te spelen.”

De film ‘How we do it’ is geen saaie schooltelevisie, maar een frisse clip van drie minuten. “Een warme voice-over leidt de kijker rond in onder meer een virtueel laboratorium en een machinekamer,” zegt Canini. “Het geheel verduidelijkt dat een geslaagd retail-, horeca- of verpakkingsconcept niet zomaar een creatieve gril is, maar het resultaat van analyse, denkwerk en overleg.”

Het fimpje bekijken kan via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.