Nieuws Limburg CRH koopt nu ook Schrauwen Sanitair (Genk)

CRH koopt nu ook Schrauwen Sanitair (Genk)

CRH koopt nu ook Schrauwen Sanitair (Genk)

De familiale onderneming in sanitair en verwarming Schrauwen, met een belangrijke vestiging in Genk, is overgenomen door de Ierse bouwgroep CRH. Schrauwen bestaat al sinds 1963 en werd in de jaren ’70 een groothandel. Er kwamen geleidelijk aan toonzalen en afhaalmagazijnen op diverse locaties, voornamelijk in de Antwerpse Kempen, met uitlopers naar Genk en Sint-Niklaas. De groep boekte in 2010 een omzet van meer dan 37 miljoen euro en nettowinst van 1,2 miljoen euro.

Na de betoncentrales, producenten van betonproducten en bouwmaterialenhandels, heeft CRH nu duidelijk zijn zinnen gezet op groothandels in materialen voor afwerking. Na de overname van Sax Sanitair en Sani Perfect in Oost- en West-Vlaanderen, komt CRH met Schrauwen nu deze kant uit. Zowat de helft van de Gamma-winkels is ook in handen van de Ieren.

CRH heeft trouwens altijd oog gehad voor koopjes op de Limburgse markt. Zo werden eerder al bijvoorbeeld Juma Beton, Marlux, Klaps, Stradus, Max Pels, Omnidal, Maessen, Marmorith, Schelfhout en Creyns ingelijfd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.