Nieuws Limburg Criminelen vallen Roland Duchâtelet & co aan

Criminelen vallen Roland Duchâtelet & co aan

Criminelen vallen Roland Duchâtelet & co aan

X-Fab, het Looise bedrijf van Roland Duchâtelet, Françoise Chombar en Rudi De Winter, is het slachtoffer geworden van een grote cyberaanval. De productie in alle 6 vestigingen van de chipfabrikant werd stilgelegd.

X-Fab is producent van hardware, zoals geïntegreerde schakelingen, sensoren en andere micro-elektronische componenten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tessenderlo. Daarnaast zijn er 6 productie-faciliteiten in Duitsland (3), Frankrijk, Maleisië en de VS. Er werken zo’n 3.800 mensen. Oprichter-eigenaars zijn Roland Duchâtelet en het echtpaar Françoise Chombar en Rudi De Winter. Die laatste is ook CEO van X-Fab. Zusterbedrijf Melexis is de voornaamste klant.

Het is voor het eerst dat X-Fab cybercriminelen over de vloer krijgt. Om het probleem op te lossen, hebben experts het advies gegeven om alle IT-systemen stil te leggen, waardoor ook de 6 productie-eenheden op non-actief zijn gezet. Het bedrijf was naar eigen zeggen sowieso van plan om het volume van de fabrieken te minderen nadat de bestellingen omwille van het coronavirus zijn teruggelopen.

Door de beslissing daalde de aandelenkoers van het beursgenoteerde bedrijf met 5%. Toeval of niet: afgelopen weekend bracht de kersverse premier van Frankrijk, Jean Castex, nog een bezoek aan de Franse vestiging van X-Fab. Of er een verband is, zal zeker worden onderzocht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.