Nieuws Limburg Crisis doet verkoop van naaimachines exploderen

Crisis doet verkoop van naaimachines exploderen

Crisis doet verkoop van naaimachines exploderen

De eerste jaarhelft van 2013 heeft het nog steeds meest bekende merk van naaimachines Singer, de verkoop zien stijgen met 41 procent. Invoerder, verdeler en hersteller van het merk is Befrako uit Zonhoven. “De trend is al een tijdje aan de gang,” vertelt zaakvoerder Koen Evers van Singer Belgium/Befrako. “Waar de omzet de afgelopen jaren steeg met 20 tot 25 procent, loopt dit nu zelfs op tot 41 procent. Als dit zo doorgaat, zullen we tegen het jaareinde 40.000 machines verkocht hebben. Er zijn maar weinig segmenten in de markt die zo’n spectaculaire groei kunnen voorleggen,” aldus Evers.

koen evers 2Het zijn misschien gek genoeg niet alleen de oudjes die opnieuw aan het naaien slaan. “We merken inderdaad een grote belangstelling bij de jongeren. Zelf kleding maken is hip. Misschien dat de crisis hier ook mee te maken heeft.” Singer smeedt alvast de naalden als ze heet zijn. In samenwerking met uitgeverij Lannoo en twee collega’s, heeft Koen Evers het Grote Singer Naaiboek geschreven over moderne naaitechnieken.
“Bedoeling is dat we de basisprincipes, die niet meer van moeder op dochter worden doorgegeven, eenvoudig uitleggen. Aan de hand van fotomateriaal kunnen ook de gevorderden nog nieuwigheden ontdekken. Er staan alvast 70 fantastische ontwerpen in,” besluit Evers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.