Nieuws Limburg CSM blokkeert Singel met stuk staal van 44 meter

CSM blokkeert Singel met stuk staal van 44 meter

CSM blokkeert Singel met stuk staal van 44 meter

Staalconstructiebedrijf CSM uit Hamont-Achel zal in de nacht van vrijdag op zaterdag een tijdje de Antwerpse Singel plat leggen. Dan wordt immers een gigantisch stuk van een nieuwe brug gemonteerd. Het gevaarte meet 44 meter en wordt via Nederland naar Antwerpen getransporteerd.

Een huzarenstukje. Nou, stukje… Het deel van de stalen brug tussen het station van Berchem en de kantoren van Post X (een ontwerp van Stéphane Beel en Jaspers-Eyers), is 44 meter en beslaat als transport maar liefst 50 meter.

De constructie heeft een gewicht van 54 ton en zal met 2 telescoopkranen, die ieder een hefcapaciteit van 250 ton hebben, door CSM worden gehesen en gemonteerd op de brugdelen die al aanwezig zijn. Het ontwerp de brug, die in totaal 110 meter lang is, komt uit de koker van Ney & Partners en refereert naar de origami-vouwkunst.

Eind mei moet het prestigeproject van CSM klaar zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.