Nieuws Limburg Culinaire oorlog gaat voort: Claes voor strafrechter

Culinaire oorlog gaat voort: Claes voor strafrechter

Culinaire oorlog gaat voort: Claes voor strafrechter

Rik Vandersanden, voormalig oprichter en bezieler van De Barrier, heeft bij de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt een strafklacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen cateraar Bart Claes. Het onderzoek loopt nog.

Het geschil tussen Vandersanden en Claes gaat terug tot in mei 2010, toen Bart Claes de uitbating van De Barrier in Houthalen overnam van Rik Vandersanden. Vandersanden bleef aan boord als manager en chef. Een jaar later kwam er blijkbaar een dikke haar in de boter en zegde Bart Claes de managementovereenkomst met Vandersanden op. Het geschil tussen de twee leidde midden 2012 al tot een vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in Hasselt. In deze weinig verkwikkelijke zaak werd Bart Claes veroordeeld tot het betalen van alles samen 145.000 euro aan Vandersanden, en moest Vandersanden andersom ook 1.560 euro aan Claes, plus een gsm afstaan. Andere zaken werden toen doorverwezen. Bart Claes heeft ondertussen verzet aangetekend tegen het betalen van dit bedrag. De zaak is nog hangende.

Rik en BartWaslijst
De strafklacht met burgerlijke partijstelling komt onder meer terug op deze zaak. Voorts wordt Claes onder meer oplichting, bedrieglijk onvermogen, misbruik van vertrouwen en diefstal verweten. Een hele waslijst dus. Een onderzoeksrechter moet de klacht onderzoeken.

De advocaten van Vandersanden en Claes wilden maandag niet reageren, omdat het onderzoek nog loopt. Pittig detail: vorige week raakte bekend dat Bart Claes via de nieuwe vennootschap Gustus (opgericht met de steun van Total Event Support van Philippe Bodson) één van de vier partners is om het hotel-restaurant De Barrier nieuw leven in te blazen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.