Nieuws Limburg Cuyvers hoopvol over toekomst Echo

Cuyvers hoopvol over toekomst Echo

Cuyvers hoopvol over toekomst Echo

De directie van betonelementenproducent Echo Groep in Houthalen-Helchteren wil volgende maandag al van start gaan met de uitvoering van het herstelplan, als de rechtbank van koophandel tegen die tijd hun aanvraag voor bescherming tegen schuldeisers heeft goedgekeurd. Een aantal leveranciers zouden de leveringen willen hervatten mits er duidelijke afspraken over de betalingen kunnen gemaakt worden. Dat blijkt uit de bijzondere ondernemingsraad die vrijdag bij Echo werd gehouden.

Zoals bekend heeft Echo Groep, waar 600 mensen werken, op 5 april het verzoek tot bescherming tegen schuldeisers ingediend in het kader van de procedure Wet op de Continuiteit van de Ondernemingen (WCO). Op basis van het voorgelegde herstelplan zal de rechtbank dit al dan niet aanvaarden, en een uitvoeringstermijn vastleggen. Na een onderhoud met de gedelgeerde rechter, is de directie van Echo positief over de uitkomst hiervan, en wil men meteen na de goedkeuring de WCO starten met het herstelplan. “CEO Bob Cuyvers wil maandag en dinsdag al gesprekken aanknopen met de banken over schuldherschikking”, zegt ACV-afgevaardigde Luc Bressens namens het gemeenschappelijk vakbondsfront. “Ook met de leveranciers zal direct worden gepraat. Een aantal was met leveringen gestopt, waardoor nevenbedrijven Vaheja, Frederickx en Trilco zonder grondstoffen kwamen te zitten. Die productie zou opnieuw worden opgestart.”

Dat de directie de belangen van het personeel vooropstelt, stemt de vakbonden gelukkig. Er vallen dus voorlopig geen ontslagen. Echo zou ook uitkijken naar een externe investeerder en patrimonium willen verkopen om het daarna terug te leasen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.