Nieuws Limburg Cyclis trapt 20.000 euro bij elkaar…

Cyclis trapt 20.000 euro bij elkaar…

Cyclis trapt 20.000 euro bij elkaar…

Fietsleasingbedrijf Cyclis Bike Lease heeft met de campagne #ikfietsnaarhetwerk bijna 20.000 euro ingezameld. Het team van Joep Kempen heeft daarmee de inrichting bekostigd van het nieuwe Habbekrats-huis, waar kwetsbare kinderen en jongeren een warme thuis vinden.

Cyclis Bike Lease steunt jaarlijks de vzw Habbekrats door een campagne op te zetten rond fietsen naar het werk. “Dit omdat we hetzelfde doel voor ogen hebben, met name tot het uiterste gaan om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken”, zeggen Daisy Romih en Joep Kempen. “Habbekrats is een kleurrijke en warme organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren. In totaal zijn er 17 huizen in België waar jongeren terecht kunnen voor vriendschap, warmte, avontuur en hulp.”

De voorbije edities werden vergelijkbare sommen bij elkaar gefietst. Daarmee bekostigde Habbekrats onder meer de aankoop van kinderfietsen en de bouw van een ‘sportfort’ aan hun avonturenhuis in de Ardennen.

Intussen werkt Cyclis Bike Lease al volop aan de volgende editie van de nationale #ikfietsnaarhetwerk-dag. Die vindt plaats op donderdag 27 april. Fietsers kunnen zich inschrijven vanaf 16 maart. Nieuw sinds dit jaar is dat het opgehaalde bedrag zal verdeeld worden over twee organisaties. Naast Habbekrats zal de helft gedoneerd worden aan het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen.

De actie levert geld op doordat de deelnemers een donatie doen door bijvoorbeeld hun fietsvergoeding of de uitgespaarde brandstofkost te schenken. Bedrijven kunnen vrijblijvend een grotere gift doen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.