Nieuws Limburg Cyclis trekt de (fiets)kar van lovenswaardig project

Cyclis trekt de (fiets)kar van lovenswaardig project

Cyclis trekt de (fiets)kar van lovenswaardig project

Cyclis, het bedrijf van Joep Kempen dat maar liefst 12.000 lease-fietsen voor bedrijven in omloop heeft, heeft een prachtig initiatief genomen. Met de campagne #ikfietsnaarhetwerk wordt geld ingezameld voor Habbekrats, een vzw die voor het opgehaalde bedrag, fietsen voor kansarme kinderen zal ontvangen.

Het concept is eenvoudig. Iedereen die wil meedoen kan zich inschrijven op de website en een vrijwillige bijdrage doen per kilometer die op donderdag 25 juni wordt afgelegd voor het woon-werkverkeer. De bedoeling is om het bedrag te doneren dat je die dag uitspaart door de fiets naar het werk te nemen. Ook mensen die thuiswerken, kunnen voor het goede doel een ritje gaan maken. Intussen hebben al zo’n 6.000 deelnemers zich gemeld, goed voor ongeveer evenveel euro’s voor Habbekrats. Inschrijven kan nog steeds.

“De gedachte hierachter is dat iedereen een fiets verdient, ook kinderen die het minder breed hebben”, zegt Joep Kempen van Cyclis (uit Hasselt, vroeger uit Beringen). “We staan er te weinig bij stil dat niet iedereen het budget heeft om een fiets te kopen voor zijn kinderen. Daarom kopen we met het ingezamelde geld fietsen aan voor Habbekrats. De vzw zal leuke fietsactiviteiten organiseren voor kansarme kinderen en dat vinden wij een mooi initiatief.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.