Nieuws Limburg D-Day voor Echo

D-Day voor Echo

D-Day voor Echo

De Hasseltse handelsrechter gaat zich vandaag buigen over de vraag of Echo onder gerechtelijk gezag wordt geplaatst. Dat zou een kruis maken over de overname van ‘het hart’ van de noodlijdende welfselfabrikant door twee industriëlen.

Gisteren heeft de raad van bestuur van Echo nv (de vestigingen in Houthalen en Genk) aan de rechtbank van koophandel in Hasselt gevraagd om te mogen overstappen van ‘WCO2’ naar ‘WCO3’. Daardoor zou afgestapt worden van het plan om met een collectief akkoord met de schuldeisers (WCO2) te komen tot een oplossing voor Echo nv. In deze formule was er voor Echo al een intentie tot overname door twee industriëlen (Patrick Bijnens van Eurodal en Gert Van Cauwenbergh van Fingo).

Bij WCO3 wordt Echo onder gerechtelijk gezag geplaatst, wordt ceo Christel Gijsbrechts van Echo van haar functie ontheven en komt het bedrijf onder gerechtelijk gezag te staan. In dit geval komen de overnameplannen door de twee industriëlen op de helling te staan. De vraag van de raad van bestuur van Echo doet vermoeden dat er een kink in de kabel is ontstaan tussen de bestuurders en de kandidaatovernemers. Er zou met name onenigheid zijn ontstaan over het werkkapitaal van de vennootschap, dat zo goed als opgesoupeerd zou zijn.

Echo vroeg de bescherming aan omwille van de aanhoudende en scherpe crisis. Net voordien was er nog 20 miljoen geïnvesteerd in een hypermoderne fabriek in Zutendaal. Die mix werd het bedrijf teveel.ECHO WELFSELS

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.