Nieuws Limburg Dacia zorgt voor topjaar bij autobedrijf Paesmans

Dacia zorgt voor topjaar bij autobedrijf Paesmans

Dacia zorgt voor topjaar bij autobedrijf Paesmans

Door het succes van het automerk Dacia heeft Renault-verdeler Paesmans (Hasselt, Beringen, Herk-de-Stad en Bree) een recordjaar geboekt. “Sinds we de Dacia Duster verkopen is dit merk echt geboomd,” zegt afgevaardigd bestuurder Wilfried Paesmans. “We hadden eerst wat vrees voor kannibalisme, met name dat we door Dacia minder Renault zouden verkopen, maar het tegendeel is waar gebleken. Er zijn ook klanten die voor een Dacia komen en met een Renault naar huis rijden.”

Paesmans wijt de goede cijfers ook aan de grote keuze die hij kan aanbieden in eco-vriendelijke auto’s. “We waren niet de eersten, maar hebben wel over het hele gamma milieuvriendelijke inspanningen gedaan, en dat loont. Uiteraard is vooral de 15% fiscale korting op ecologisch verantwoorde auto’s een godsgeschenk van de staat voor ons. En we gaan op dat elan verder, want begin 2012 zal Renault ook een heel gamma elektrische wagens lanceren. Daar verwachten we erg veel van. We zijn nu al bezig om via zonnepanelen en een hoogspanningscabine voldoende stroom voorhanden te hebben om deze auto’s in de garage snel te kunnen opladen.”

De groep Paesmans, die ongeveer 60 mensen tewerkstelt, heeft niet direct forse uitbreidingsplannen. “Er kunnen zich altijd opportuniteiten aandienen, maar momenteel zijn die niet concreet,” zegt Wilfried Paesmans nog. “We hebben alleen een nieuwe vestiging in Bree op de agenda staan. Ofwel komt er een nieuwbouw, ofwel gaan we de huidige garage volledig verbouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.