Nieuws Limburg Dag zonder elektriciteit kost Limburgse bedrijven 51 miljoen

Dag zonder elektriciteit kost Limburgse bedrijven 51 miljoen

Dag zonder elektriciteit kost Limburgse bedrijven 51 miljoen

Voka Limburg berekende op basis van cijfers van het federaal Planbureau dat een stroomuitval de Limburgse bedrijven 9 miljoen euro per uur kost. “Die 9 miljoen euro is de kost voor het eerste uur,” stelt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “De volgende uren zijn iets minder duur.” Een stroomuitval van een volledige werkdag van negen tot vijf zou de Limburgse economie 51 miljoen euro kosten.

Bij de Limburgse bedrijven groeit inmiddels de ongerustheid over de stroomvoorziening. Acht van de tien ondernemers zijn verontrust over een mogelijke stroomuitval komende winter en vreest schade te ondervinden van een stroomonderbreking. Een kwart van de ondervraagden neemt preventief maatregelen. “Het gaat om ondernemingen die investeren in noodgeneratoren of eigen stroomproductie, of die voorbereidingen treffen rond het aanpassen van de productieplanning,” aldus Leten. Een aantal bedrijven denkt zelfs aan het invoeren van tijdelijke werkloosheid.”

Zeven op de tien ondernemingen zijn niet verzekerd voor dergelijke schade. “Slechts 15 van de 1.000 ondernemers die onze enquête hebben ingevuld, zeggen dat dit zeker door hun verzekering wordt gedekt. Een kwart weet het gewoon niet.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.