Nieuws Limburg Dakbedrijf Biesmans herdoopt tot Tectum

Dakbedrijf Biesmans herdoopt tot Tectum

Dakbedrijf Biesmans herdoopt tot Tectum

Group Biesmans, het dakdekkingsconcern van Jean Biesmans, heeft exact 30 jaar na de oprichting de naam veranderd in Tectum, het Latijnse woord voor dak. Biesmans acht de tijd rijp voor een herpositionering en verdere internationalisering, waarbij de 13 bedrijven voortaan opereren onder één krachtige, overkoepelende naam.

De strategische ingreep valt samen met een zopas afgerond investeringsprogramma van 3 miljoen euro. In Genk wordt 2,4 miljoen geïnvesteerd in een nieuwbouw en machines. De site wordt een centrale stockagehub voor alle nationale vestigingen, met 18 000 m3 extra magazijnruimte. Jean Biesmans: “Onze sterkte was altijd om geografisch dicht bij de klanten en markten aanwezig te zijn. Om dat met het huidige verkeer vol te houden, moet de logistiek efficiënter verlopen, met een centraal magazijnbeheer.” Bovendien wordt er ook in de Dekkers-vestiging in Eke 600.000 euro in een nieuw gebouw geïnvesteerd.

Jean Biesmans wil samen met CEO Rudy Evens verder groeien, en met zijn twee zonen in dienst is ook de opvolging als familiebedrijf verzekerd. Dit jaar verwacht Tectum Group de kaap van 1 miljoen m2 dakwerken te overschrijden, een groei van 20% tegenover 2010. De geconsolideerde omzet zal zo’n 45 miljoen euro bedragen. Er werken vandaag 200 arbeiders en 65 bedienden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.